Operační riziko a analýza scénářů jako jedna z metod jeho řízení - Ondřich, Libor; Blahová, Naďa, 1958-; Soukeníková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Práce se zabývá problematikou spojenou s rozšířením konceptu kapitálové přiměřenosti o prvek operačního rizika. Rámcově popisuje novou basilejskou dohodu Basel II a způsob, jakým je do ní operační riziko zasazeno. Detailněji pak popisuje nejpokročilejší přístup pro výpočet kapitálového požadavku k operačnímu riziku, tzv. AMA přístup. Na závěr je podrobně charakterizována jedna ze složek nejpokročilejšího přístupu, analýza scénářů, pomocí které je také vypočítán kapitálový požadavek a identifikovány některé kvalitativní dopady na modelovou banku.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses