Euroregion Šumava - Hašková, Jarmila (2009)
Diplomová práce je zaměřena na přeshraniční spolupráci a Euroregion Šumava. Tento euroregion vznikl na základě trilaterální dohody České republiky, Rakouska a svobodného státu Bavorsko v roce 1993. Hlavním cílem mé práce je podat ucelený popis vývoje přeshraniční spolupráce se zaměřením na Euroregion Šumava a taktéž zhodnocení spolupráce euroregionu a Správy Národního parku a chráněné krajinné oblasti Šumava.