Hypoteční trh u nás a ve světě aneb hypotéku ano či ne - Friebová, Zuzana; Jílek, Josef, 1957-; Burgerová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato diplomová práce je zaměřena na osvětlení pojmu hypotečního bankovnictví v České republice, Spojených státech a Japonsku. První část je věnována obecné charakteristice a náležitostem hypotečního bankovnictví. Ve druhé kapitole je nejprve odůvodněn výběr zemí pro popisnou část a jejich stručná demografická, geografická, historická a kulturní charakteristika. Následně je tato kapitola rozdělena do tří podkapitol, které se věnují hypotečnímu trhu v každé zemi samostatně. Ačkoli se neustále hovoří o hypoteční krizi, která vznikla a zasáhla primárně Spojené státy, nesmíme zapomenout na provázanost finančního sektoru a rychlost, s jakou se krize dokáže rozšířit a zachvátit i ostatní ekonomiky světa.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; hypoteční bankovnictví; finanční krize; diplomové práce; mortgage banking; financial crises; master's theses