Reorganizace - nový způsob řešení úpadku - Valenta, Petr (2009)
Diplomová práce shrnuje právní úpravu reorganizace jako sanačního způsobu řešení úpadku dlužníků. Práce nejprve popisuje vývoj úpadkového práva na našem území, přibližuje současnou právní úpravu úpadkového práva danou především insolvenčním zákonem ale i dalšími předpisy, dále pojednává o ekonomických důvodech využití reorganizace a podrobně rozebírá principy samotné reorganizace. V další části práce stručně zmiňuje sanační způsoby řešení úpadku ve vybraných zemích. Závěr práce pak shrnuje nejdůležitější informace týkající se reorganizace a zdůrazňuje problematické situace, které mohou v souvislosti s reorganizací nastat.