Reorganizace - nový způsob řešení úpadku - Valenta, Petr; Hásová, Jiřina, 1954-; Novotný, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce shrnuje právní úpravu reorganizace jako sanačního způsobu řešení úpadku dlužníků. Práce nejprve popisuje vývoj úpadkového práva na našem území, přibližuje současnou právní úpravu úpadkového práva danou především insolvenčním zákonem ale i dalšími předpisy, dále pojednává o ekonomických důvodech využití reorganizace a podrobně rozebírá principy samotné reorganizace. V další části práce stručně zmiňuje sanační způsoby řešení úpadku ve vybraných zemích. Závěr práce pak shrnuje nejdůležitější informace týkající se reorganizace a zdůrazňuje problematické situace, které mohou v souvislosti s reorganizací nastat.
Vedoucí práce: Jiřina Kotoučová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses