Kongresový cestovní ruch v České republice - Václavíková, Jana (2009)
Tato diplomová práce se zabývá popisem a zhodnocením postavení České republiky a jejích regionů na poli kongresového cestovního ruchu. První část obsahuje teoretické vymezení kongresového cestovního ruchu. Další část se věnuje postavení kongresového cestovního ruchu ve světě, přičemž jsou zde vymezeny mezinárodní organizace působící v této oblasti a nachází se zde rovněž srovnání jednotlivých zemí, respektive měst, prostřednictvím mezinárodních statistik. Dále je v práci popsáno postavení České republiky jako celku, vymezeny nejdůležitější organizace a nastíněno postavení krajů na základě údajů ČSÚ. Poslední část obsahuje popis podmínek pro kongresový cestovní ruch v jednotlivých krajích ČR. V závěru práce jsou shrnuty poznatky z předchozích částí.