Prostorového plánování v Norsku - komparace s ČR - Weingärtnerová, Markéta (2009)
Diplomová práce Prostorové plánování v Norsku - Komparace s Českou republikou charakterizuje modely prostorového (územního/strategického/regionálního) plánování v obou zemích. Práce obsahuje vymezení základních pojmů z oblasti plánování. V úvodu se zaměřuje i na socioekonomickou analýzu Norska sloužící jako podklad pro nastínění norského modelu plánování. Základ práce představuje komparace plánovacích modelů a identifikace výhod a nevýhod norského systému ve vztahu k českému modelu plánování.