2008 U.S. Presidential Elections - Siničáková, Veronika (2009)
Cílem diplomové práce je analýza amerických prezidentských voleb v roce 2008 a identifikace faktorů, které nejvíce ovlivnily výsledky voleb. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje mechanismus volby amerického prezidenta, druhá je zaměřena na volební témata a třetí se zabývá ostatními faktory, které měly na volební výsledky vliv. Diplomová práce je tak studií procesu volby amerického prezidenta v roce 2008 a témat, které jsou v současnosti v americké společnosti nejvíce diskutovány.