2008 U.S. Presidential Elections - Siničáková, Veronika; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Chalupský, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem diplomové práce je analýza amerických prezidentských voleb v roce 2008 a identifikace faktorů, které nejvíce ovlivnily výsledky voleb. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola popisuje mechanismus volby amerického prezidenta, druhá je zaměřena na volební témata a třetí se zabývá ostatními faktory, které měly na volební výsledky vliv. Diplomová práce je tak studií procesu volby amerického prezidenta v roce 2008 a témat, které jsou v současnosti v americké společnosti nejvíce diskutovány.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses