Pojištění bankovních produktů - Novák, Michal (2008)
Práce se zaměřuje na pojištění bankovních produktů, tedy na pojistné produkty, které přímo pojišťují nebo úzce souvisí s produkty bank. V této oblasti pojištění tak dochází k průniku působení bank a pojišťoven. Pro přiblížení této interakce jsou v úvodní části vysvětleny principy fungování obou těchto typů finančních institucí. V další části se práce zaměřuje na možné způsoby integrace bank i pojišťoven, které vedou k efektivnějšímu propojení bankovních a pojistných produktů. Principy prodeje pojištění bankami vysvětluje část věnovaná bankopojištění. Po stručné charakteristice bankovních produktů již práci uzavírá analýza klíčových pojištění bankovních produktů.