Pojištění bankovních produktů - Novák, Michal; Marek, Luboš; Peřina, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Práce se zaměřuje na pojištění bankovních produktů, tedy na pojistné produkty, které přímo pojišťují nebo úzce souvisí s produkty bank. V této oblasti pojištění tak dochází k průniku působení bank a pojišťoven. Pro přiblížení této interakce jsou v úvodní části vysvětleny principy fungování obou těchto typů finančních institucí. V další části se práce zaměřuje na možné způsoby integrace bank i pojišťoven, které vedou k efektivnějšímu propojení bankovních a pojistných produktů. Principy prodeje pojištění bankami vysvětluje část věnovaná bankopojištění. Po stručné charakteristice bankovních produktů již práci uzavírá analýza klíčových pojištění bankovních produktů.
Vedoucí práce: Luboš Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses