Ocenění společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. - Hejduková, Markéta (2008)
Cílem diplomové práce je zjištění objektivizované hodnoty společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. při zachování stávajícího konceptu podniku k 1. 4. 2007. Ocenění je provedeno metodou EVA entity a metodou tržního porovnání, a to metodou srovnatelných podniků a metodou odvětvových multiplikátorů. Součástí ocenění je finanční analýza vypovídající o finančním zdraví podniku, strategická analýza včetně vymezení relevantního trhu a analýzy vnitřního a vnějšího výnosového potenciálu, analýza a prognóza generátorů hodnoty a finanční plán.