Ocenění společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. - Hejduková, Markéta; Mařík, Miloš, 1947-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Cílem diplomové práce je zjištění objektivizované hodnoty společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. při zachování stávajícího konceptu podniku k 1. 4. 2007. Ocenění je provedeno metodou EVA entity a metodou tržního porovnání, a to metodou srovnatelných podniků a metodou odvětvových multiplikátorů. Součástí ocenění je finanční analýza vypovídající o finančním zdraví podniku, strategická analýza včetně vymezení relevantního trhu a analýzy vnitřního a vnějšího výnosového potenciálu, analýza a prognóza generátorů hodnoty a finanční plán.
Vedoucí práce: Miloš Mařík
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; finanční analýza; diplomové práce; financial analysis; master's theses