Charakter a vývoj investiční politiky zemí asijských tygrů v období hospodářského zázraku - Prokopová, Michaela (2009)
V této práci se pokusím odhalit a dokázat důvody hospodářského rozmachu ve vybraných zemích východní Asie v letech 1965 až 1997. Zaměřila bych se na asijské tygry, a to především z hlediska investiční politiky. Chtěla bych odpovědět na otázky, jaká byla specifika zemí asijských tygrů, co nejvíce přispívalo k hospodářskému růstu, jaké nástroje v rámci investiční politiky byly využívány, jak tato politika byla v jednotlivých zemích úspěšná a jakou roli zde hrál státní sektor (vláda). V rámci investiční politiky se zaměřím na úlohu lidského a fyzického kapitálu, roli přímých zahraničních investic a zhodnotím jejich vliv na hospodářský růst v zemích asijských tygrů.