Analysis and classification of hedge funds and hedge strategies - Austová, Lucia; Jílek, Josef, 1957-; Halás, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cieľom mojej diplomovej práce je analýza hedgeových fondov a hedgeových stratégií. Poukazuje na rozloženie investícií do správnych portfólií, pričom zohľadňuje ich riziko. Existuje nespočetné množstvo rôznych investičných a obchodných stratégií hedgeových fondov a ich klasifikácia sa líši od analytika k analytikovi a od databázy k databáze. Hlavným cieľom práce je sprehľadnenie existujúcej širokej škály hedgeových stratégií prostredníctvom jednotného konzistentného systému klasifikácie fondov. Tento systém povedie jednak k zlepšeniu investičných rozhodnutí subjektov finančného trhu, k efektívnejšiemu rozloženiu investičného portfólia a tým k obmedzeniu nediverzifikovaných rizík. K praktickej analýze využívam reálne dáta výnosov hedgeových fondov za relevantne dlhé časové obdobie. Zameriavam sa na vyhľadanie a popis dostupných metód klasifikácie hedgeových fondov pričom analyzujem ich klady a zápory. Po dôraznom zhodnotení vyberiem dve metódy, podľa ktorých hedgeové fondy klasifikujem a následne výsledky oboch metód porovnám. Teoretická časť práce sa zaoberá charakteristikou hedgeových fondov, popisom ich stratégií a štýlov, pozitívami a negatívami jednotlivých stratégií a interpretáciou rizika súvisiaceho s danou stratégiou.
Vedoucí práce: Josef Jílek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses