Analýza vývoje míry nezaměstnanosti v ČR - Jeřábková, Věra (2008)
Nezaměstnanost je jedním z ukazatelů, který nám podává obraz o celkovém dění v ekonomice. Díky analýze jejího vývoje spolu s odhadováním budoucích hodnot lze přijmout v dané oblasti taková opatření, která budou eliminovat její negativní důsledky. Tato diplomová práce je zaměřena na propojení teorie nezaměstnanosti s analýzou časových řad míry nezaměstnanosti zejména na základě Box-Jenkinsovy metodologie.