Analýza vývoje míry nezaměstnanosti v ČR - Jeřábková, Věra; Arltová, Markéta, 1970-; Langhamrová, Jitka, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Nezaměstnanost je jedním z ukazatelů, který nám podává obraz o celkovém dění v ekonomice. Díky analýze jejího vývoje spolu s odhadováním budoucích hodnot lze přijmout v dané oblasti taková opatření, která budou eliminovat její negativní důsledky. Tato diplomová práce je zaměřena na propojení teorie nezaměstnanosti s analýzou časových řad míry nezaměstnanosti zejména na základě Box-Jenkinsovy metodologie.
Vedoucí práce: Markéta Arltová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses