Obchodní podíl v s.r.o. - Sachr, Jan (2009)
Tato diplomová práce se věnuje obchodnímu podílu ve společnosti s ručením omezeným. V úvodu jsou popsány charakteristické znaky společnosti s důrazem na její založení, vznik a statutární orgány. Hlavní část práce se orientuje na obchodní podíl společnosti s ručením omezeným a dispozice s ním v podobě převodu, přechodu a možnosti zástavy. Závěrem jsou zmíněny současné fenomény v oblasti s.r.o. Práce je doplněna o soudní judikaturu související s rozebíranými tématy.