Obchodní podíl v s.r.o. - Sachr, Jan; Kalinová, Miluše, 1952-; Kropáčová, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato diplomová práce se věnuje obchodnímu podílu ve společnosti s ručením omezeným. V úvodu jsou popsány charakteristické znaky společnosti s důrazem na její založení, vznik a statutární orgány. Hlavní část práce se orientuje na obchodní podíl společnosti s ručením omezeným a dispozice s ním v podobě převodu, přechodu a možnosti zástavy. Závěrem jsou zmíněny současné fenomény v oblasti s.r.o. Práce je doplněna o soudní judikaturu související s rozebíranými tématy.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses