Odborné vzdělávání zaměstnanců ve firmách v Ústeckém kraji - Lopata, Jan; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Lapáček, Michal, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce se podrobněji zabývá odborným vzděláváním zaměstnanců ve firmách. V teoretické části nejprve nahlíží na vzdělávání jako na investici do lidského kapitálu, ze které v ideálním případě profituje jak zaměstnanec, tak jeho zaměstnavatel. Dále pojednává o vzdělávání jako o instrumentu růstu zaměstnanosti a produktivity práce. Analytická část se zabývá přístupem firem k rozvoji lidských zdrojů a konkrétněji, jaké typy vzdělávání firmy nejvíce poptávají a v jakých oborech. Nejdůležitějším podkladem pro analytickou část budou výsledky dotazníkového šetření, které bylo provedeno mezi vybranými firmami v Ústeckém kraji. Dotazník byl sestaven tak, aby mimo jiné zjistil, v jaké oblasti a pro které pozice by firmy nejvíce uvítali rozšíření nabídky odborného vzdělávání. V závěru se práce zaměřuje na možnosti vzdělávání v rámci jednotlivých kurzů, které nabízí jak úřady práce, tak soukromé subjekty a na možnosti čerpání dotačních prostředků na vzdělávání ze strukturálních fondů Evropské unie. Analytická část bude ukončena bilancí mezi potřebami dalšího vzdělávání a faktickým čerpáním peněz, které má Ústecký kraj na vzdělávání k dispozici.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses