Hospodářský růst a sociální výdaje - Hák, Jiří; Poláková, Olga, 1944-; Škop, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Diplomová práce si klade za cíl prozkoumat souvislosti sociálních výdaju na ekonomickém vývoji dané zeme nebo regionu . Práce se v první,teoretické, cásti zabývá základními teoriemi hospodárského rustu a jejich pohledem na státní výdaje v oblasti sociální politiky. Patricná pozornost je dále venována základním konceptum a typum sociálních politik, které výrazným zpusobem ovlivnují velikost sociálních výdaju v daném hospodárském prostoru. Soucástí teoretické cásti práce bude charakteristika základních nástroju merení hospodárského rustu a sociálních výdaju. V druhé, analytické, cásti diplomové práce se budeme zabývat komparací empirických dat hospodárského vývoje s vývojem velikosti sociálních výdaju v nekolika vybraných zemích .Soucástí analýzy této cásti práce bude charakteristika dalších faktoru, které vztah hospodárského rustu a sociálních výdaju determinují, ovlivnují a do jisté míry i vysvetlují, jako je míra nezamestnanosti, verejných príjmu státu ci verejné zadlužení
Vedoucí práce: Olga Poláková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; sociální politika; sociální stát; diplomové práce; social policy; welfare state; master's theses