POROVNANIE SYSTÉMOV REGIONÁLNEJ POLITIKY V ČESKEJ REPUBLIKE A SLOVENSKEJ REPUBLIKE - Masaryk, Daniel; Postránecký, Josef, 1961-; Markl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomová práce má za cíl poskytnout přehled a srovnání systémů regionální politiky České republiky a Slovenské republiky. V úvode práce je zpracovaná problematika vzniku a vývoje regionální politiky v globálním měřítku. Dále srovnání regionálních struktur a územního členění daných republik. Práce popisuje jednotlivé faktory ( přírodní, ekonomické, demografické, atd. ) ovlivňující stav a vývoj regionální politiky v ČR a SR do roku 1990 a následně od roku 1990 a změny v regionální politice po vstupe krajin do EU. V závěre je práce zaměřena na efektivnost regionální politiky jak v rámci EU, tak vzájemně mezi ČR a SR.
Vedoucí práce: Josef Postránecký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses