Analýza užívání drog v krajích České republiky - Kakaščík, Martin (2009)
Užívání drog je velký problém současného světa. Dopad užívání drog postihuje všechny články lidské společnosti -- jedince, rodiny, komunity i celé státy. Pomocí analýzy užívání drog můžeme popsat, jaká je v jednotlivých krajích drogová situace. Tato práce je zaměřena na identifikaci sociálních, ekonomických a demografických faktorů podílejících se na vzniku sociálně patologickém prostředí užívání drog. Výsledky této práce mohou být využity na identifikaci ohrožených oblastí a na redukci vlivu jednotlivých faktorů.