Optimalizace projektového plánování vývojových projektů s ohledem na propojení se současně používanými plánovacími a sledovacími nástroji - Šaršon, Vít; Zajíček, Miroslav, 1975-; Burgerová, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce je zaměřena na optimalizaci projektového plánování a řízení ve skupině Technické výpočty FEM (TKF/1), ve Škoda Auto, a. s. V teoretické části je vymezen rámec projektového řízení včetně metodik pro vedení projektů a softwarových nástrojů. Další blok teoretické části se zabývá typy organizačních struktur s důrazem na maticové uspořádání. V praktické části je popsána firma, její organizační struktura a stručný popis činností nutných k pochopení procesů ve skupině TKF/1. Poté je analyzován současný stav vedení projektů ve sledované skupině, který je shrnut do přehledné SWOT. Na základě těchto poznatků je navržena nová organizační struktura a nový postup plánování vývojových projektů. V rámci této práce je navrženo zadávání zdrojů ze společného fondu zdrojů umožňující efektivní kapacitní plánování celé skupiny a šablona vývojových činností v MS Project.
Vedoucí práce: Miroslav Zajíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; teorie firmy; diplomové práce; theory of the firm; master's theses