Sociální zabezpečení v některých státech Latinské ameriky - Daza Aramayo, Lourdes Gabriela, 1983- (2008)
Diplomové práce se zaměří na popsání systémů sociálního zabezpečení ve vybraných státech Latinské Ameriky. Konkretně se jedná o Argentinu, Bolívii, Chile,Ekvádoru, Kolumbii,Peru a Uruguay, jejich srovnání mezi sebou i s některými systémy. Diplomová práce poskytuje informace o způsobu fungování systémů, jejich administrativní struktuře a zaměřění. Subsystémy sociálního zabezpečení, na které se práce zaměřuje, jsou: důchodový systém, zdravotní pojištění, nemocenské pojištění, pojištění v nezaměstnanosti, systém rodinných dávek a mateřské pojištění. Cílem práce je na základě rozboru sociálního zabezpečení konkrétních států provést komparaci jejich sociálních systémů, určit pořadí těchto zemí podle úrovně sociálního zabezpečení, ukázat na shodné i odlišné rysy a vymezit soudobé trendy ve sledované oblasti.