Sociální zabezpečení v některých státech Latinské ameriky - Daza Aramayo, Lourdes Gabriela, 1983-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
Diplomové práce se zaměří na popsání systémů sociálního zabezpečení ve vybraných státech Latinské Ameriky. Konkretně se jedná o Argentinu, Bolívii, Chile,Ekvádoru, Kolumbii,Peru a Uruguay, jejich srovnání mezi sebou i s některými systémy. Diplomová práce poskytuje informace o způsobu fungování systémů, jejich administrativní struktuře a zaměřění. Subsystémy sociálního zabezpečení, na které se práce zaměřuje, jsou: důchodový systém, zdravotní pojištění, nemocenské pojištění, pojištění v nezaměstnanosti, systém rodinných dávek a mateřské pojištění. Cílem práce je na základě rozboru sociálního zabezpečení konkrétních států provést komparaci jejich sociálních systémů, určit pořadí těchto zemí podle úrovně sociálního zabezpečení, ukázat na shodné i odlišné rysy a vymezit soudobé trendy ve sledované oblasti.
Vedoucí práce: Vojtěch Krebs
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; nemocenské pojištění; diplomové práce; sickness insurance; master's theses