Pravomoci a postavení dozorových orgánů v právu hospodářské soutěže - Tomicová, Jana (2009)
Práce je zaměřena na analýzu pravomocí a povinností Evropské komise a vnitrostátních soudů při prosazování pravidel hospodářské soutěže Společenství platných pro podniky stanovených ve článcích 81 a 82 Smlouvy o založení Evropského společenství, jejich historického vývoje i očekávaných změn. Stručně se zabývá rovněž vazbou mezi pravomocemi Komise a orgánů, zajišťujících prosazování soutěžního práva na vnitrostátní úrovni i jejich nejvýznamnějšími rozdíly, konkrétně problematikou trestněprávního postihu porušení kartelového práva.