Sociálne tržné hospodárstvo v SRN - súčasný stav - Valkovič, Tomáš; Cihelková, Eva, 1952-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce se v teoretické části snaží vysvětlit princip fungování sociálně tržního hospodářství v SRN a zároveň poukazuje na jednotlivé reformní kroky směrující k zvýšení konkurenceschopnosti německé ekonomiky v éře narůstající globální konkurence. V praktické části se autor zaměřil na dopady nastupující hospodářské krize na systém sociálně tržního hospodářství v SRN. Za klíčový faktor pro překonání hospodářské krize autor zvolil oživení soukromé spotřeby, přičemž prostřednictvím regresního modelu se pokusil vysvětlit, které ekonomické veličiny nejvíc ovlivňují úroveň soukromé spotřeby německých domácností. Z výsledků této analýzy odvodil šest reformních opatření, které by měli pomoct SRN překonat současnou hospodářskou krizi.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses