Finanční optimalizace - Mynařík, Petr; Kuncová, Martina, 1974-; Blažek, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se věnuje hledání lepšího řešení otázky financí. První část se týká vícekriteriálního hodnocení variant. Aplikoval jsem metody vícekriteriálního hodnocení na různé možnosti, jak lze řešit otázku důchodů. Cílem je porovnat různé alternativy a nabídnout možné řešení. Druhá část je o lineárním programování. Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout a vytvořit matematický model, který dokážu využít i v praxi. Tento matematický model nám navrhne řešení, které nám ukáže, jak lze lépe nákladat s našimi penězi.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; lineární programování; finance; poradenství; diplomové práce; linear programming; finance; consulting services; master's theses