Technická analýza vybraného investičního instrumentu - Gronský, Andrej; Trešl, Jiří, 1947-2011; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Hlavním cílem diplomové práce je charakteristika technické analýzy včetně její aplikace na vybraný investiční instrument. V první části práce jsou obsaženy hlavní investiční přístupy na kapitálových trzích a jejich srovnání s technickou analýzou. Následně je formulována definice samotné technické analýzy a cíle, kterých se snaží dosáhnout. Je zde rozebrána Dowova teorie jako základní východisko současné technické analýzy a zmíněny další významné technicko-analytické přístupy. Práce se dále zaměřuje na nástroje technické analýzy. Grafické metody jsou zde pouze nastíněny, zatímco technické indikátory jsou podrobně rozebrány a na dvanácti z nich je ukázaná jejich konstrukce a způsoby jejich využití. V poslední části práce je obsažena aplikace vybraných technických indikátorů na vybraný investiční instrument a proveden rozbor dosažených výsledků.
Vedoucí práce: Jiří Trešl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: statistické a pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; futures; diplomové práce; futures (finance); master's theses