Analýza a optimalizace efektivnosti zemědělsko-dřevozpracujícího podniku (reálná situace) - Jägerová, Tereza; Fábry, Jan, 1967-; Pelikán, Jan, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce usiluje o optimalizaci podnikových procesů a následně o navržení případných změn. Nejprve se zabývá dopravním problémem, jehož cílem je najít optimální trasu pro distribuci palet, posléze naložení řeziva a konečně návrat do jednoho z center. Jedná se o modifikaci úlohy obchodního cestujícího s více cestujícími a více výchozími místy za předpokladu dynamičnosti v čase a navštívení pouze vybraných zákazníků. Zemědělský problém je komplexnější, protože hledá optimální portfolio různorodé živočišné a rostlinné výroby ovlivněné mnoha faktory, z nichž stojí za zmínku například stochastický charakter počasí a podmínka stability stáda skotu, které jsou společně s ostatními podmínkami a faktory zachyceny v modelu.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor dipl. práce]; zemědělství; diplomové práce; agriculture; master's theses