Finanční analýza živnosti Uzenářství Jan Prantl - Valcha, Radim (2008)
V dané finanční analýze autor prvně rozvíjí teoretickou část, kde se snaží popsat základní metodologii všech vybraných finančních ukazatelů či analýz účetních výkazů. V praktické části se snaží v prvé řadě popsat vybranou společnost, poté již přichází na řadu vlastní výpočty a analýzy jednotlivých hodnot. V závěru shrne vypozorované problém a snaží se navrhnout vhodné řešení.