Zpracování dokumentů v LaTeXu - Veselý, Jindřich (2008)
Cílem této práce je seznámit studenty s možností sepsání jejich bakalářských či diplomových prací jiným způsobem, než jsou zvyklí. LaTeX je v těchto ohledech jistě vhodnějším nástrojem než například MS Word. Práce je zaměřena především na studenty a podle toho jsou také koncipovány její jednotlivé části. Seznámeni budou s nejdůležitějšími prvky a aspekty jazyka TeX na konkrétních příkladech, popřípadě příloze ve formě zdrojového kódu této práce.