Úplatný převod nemovitostí - Malá, Eva (2008)
Cílem práce je popsat postup úplatného převodu nemovitostí, ať již zapisovaných do katastru nemovitostí či nikoliv. Student by měl definovat obligační a hmotně-právní účinky smlouvy o převodu nemovitostí a popsat mechanismus zápisu do katastrálního operátu. Ve čtvrté kapitole navzájem porovnávám výhodnost úschovy peněz na nemovitost u notáře, advokáta, banky a realitní kanceláře.