Úplatný převod nemovitostí - Malá, Eva; Adam, Jaroslav; Hejda, Jan, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem práce je popsat postup úplatného převodu nemovitostí, ať již zapisovaných do katastru nemovitostí či nikoliv. Student by měl definovat obligační a hmotně-právní účinky smlouvy o převodu nemovitostí a popsat mechanismus zápisu do katastrálního operátu. Ve čtvrté kapitole navzájem porovnávám výhodnost úschovy peněz na nemovitost u notáře, advokáta, banky a realitní kanceláře.
Vedoucí práce: Jaroslav Adam
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: nemovitosti; katastr nemovitostí; kupní smlouvy; věcná práva k nemovitostem; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; real property; cadastres; purchasing contracts; real property rights; bachelor's theses