Elektronický obchod z pohledu práva - Kupková, Marcela (2008)
Práce definuje elektronický obchod a obvyklé způsoby obchodování, druhy právních úprav prodeje a zvláštní úpravu týkající se postavení spotřebitele. Zaměřuje se na vztah podnikatele ke spotřebiteli. Nejzákladnějšími právními předpisy jsou zákon č. 40/1964 Sb., občanský zákoník; zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník; zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele.