Monitorování zvířat - Tripes, Stanislav; Pokorný, Pavel, 1952-; Bína, Vladislav, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem této práce bylo zmapovat možnosti využití monitorovacích systémů, jak aktivních, tak pasivních, ke sledování zvířat a jejich pohybu. Zaměřena je především na technologický popis sledovacích zařízení, a jejich ekonomickou a právní náročnost. Práce popisuje využití ve vědecké činnosti a možnosti pro snížení škod na zvěři a motorových vozidlech. Jsou zde podrobně rozebrány obě varianty monitorování (pohyblivá i statická zařízení), co se týče technologie a ekonomické stránky. Také se tato práce zabývá monitorováním vzácných druhů zvířat a zvěře jako jsou například čápi, rys ostrovid, jelen evropský a jiné. V závěru práce je nastíněno využití poznatků o chování a migraci zvířat.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: monitorování životního prostředí; geografické informační systémy; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; environmental monitoring; geographical information systems; bachelor's theses