Analýza dopravního systému - Petržílka, Radek (2008)
Práce je zaměřena na logistický sektor vybraného podniku. Řeší především otázku dopravy a přepravy. Ze zjistitelných údajů se zaměřuje na analýzu vybraných faktorů logistiky. Je využito dostupných informací. Pro analýzu dopravního systému byla vybrána firma Golem. Společnost, která má vybudované ohromné zázemí a specializuje se především na přepravu zboží silničními nákladními soupravami. Řešeným faktorem je analýza variant zahraničních cest. Jak jsou řidiči vytěžováni, možné úspory času, dohoda AETR. Dalším z řešených faktorů logistiky v této práci je analýza správného rozhodování. Organizační začlenění logistiky je v této firmě na prvním místě.