Ekonomická analýza nákladů spojených s revitalizací podhorských pramenných oblastí (model Senotín) - Krulová, Lucie; Syrovátka, Oldřich; Dvořák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Cílem práce je, na základě již v minulosti získaných zkušeností a poznatků, provést ekonomickou analýzu nákladů, nutných k revitalizaci vybrané podhorské pramenné oblasti. Na základě analýzy zjistit částku, potřebnou k provedení revitalizačních opatření na plošnou jednotku (v mém případě na 1 ha). Dále, v rámci ekonomické analýzy, zvážit dopady uvažovaného projektu na zúčastněné subjekty. Získané výsledky bude možno využít k lepšímu a přesnějšímu rozhodování o stabilizaci povodí a vytvoření kvalitnějších podmínek pro funkci managementu podhorských pramenných oblastí. Vše bude prováděno ke zlepšení všeobecných podmínek protipovodňové ochrany České republiky.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: analýza nákladů a přínosů; protipovodňová ochrana; ekologická rovnováha; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; cost-benefit analysis; flood control; ecological balance; bachelor's theses