Finanční analýza ve zvolené firmě - Mileretová, Eva; Ezrová, Hana, 1941-; Pevná, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Hlavním smyslem mé práce je posoudit finanční zdraví (určení silných a slabých stránek podniku v ekonomické oblasti) společnosti SOME Jindřichův Hradec, s. r. o. Ke zhodnocení finanční kondice podniku slouží finanční analýza, která poskytuje informace důležité pro finanční a investiční rozhodování. Základní zdroj informací pro zpracování finanční analýzy představuje výroční zpráva, která obsahuje potřebné výkazy, tj. zejména rozvahu, výkaz zisku a ztráty. Hodnocení finančního zdraví je založeno především na absolutní analýze právě těchto účetních výkazů a na analýze poměrových ukazatelů. Význam finanční analýzy tedy spočívá v sestavení kvalitních podkladů pro rozhodování o podniku.
Vedoucí práce: Hana Ezrová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: finanční management; finanční analýza; management [obor bakal. práce]; poměrová analýza; bakalářské práce; financial management; financial analysis; bachelor's theses