Platební karty - historie, současnost, budoucnost - Bělohlavová, Martina (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na celkový vývoj platebních karet od historie přes současný stav a nastiňuje, kam bude směřovat trh s kartami v budoucích letech. Dílo poskytuje ucelený přehled od počátku využívání karet v zahraničí i České republice, zahrnuje jednotlivé druhy, rizika spojená s jejich použitím, bezpečnost a shrnuje výhody a nevýhody využití platebních karet.