Výukové systémy - e-learning - Ježdíková, Renata; Pokorný, Pavel, 1952-; Jelínek, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2009)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti využití výukových systémů v rámci e-learningu, především systému Moodle, který je používán na Fakultě managementu v Jindřichově Hradci VŠE v Praze. První část je věnována představení e-learningu. Je zde uvedena definice e-learningu, popsány jeho základní složky, standardy a historický vývoj a zhodnoceny jeho klady, zápory, příležitosti a hrozby. Dále jsou zde zmíněny současné trendy a nově využívané technologie a rozděleny výukové systémy na lokální a webové. V závěru první části je popsán Learning Management System Moodle, jeho historie, využitelnost a jeho vlastnosti a jejich případné zlepšení. Ve druhé části je poukazováno na praktické využití systému Moodle na školách. Hlavní bod praktické části je zaměřen na grafickou stránku systému Moodle, jehož součástí je jednoduchý manuál, jak změnit a vytvořit nové motivy v Moodle, a vyhotovení tří vlastních motivů.
Vedoucí práce: Pavel Pokorný
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: e-learning; distanční vzdělávání; multimediální výukové programy; blended learning; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; e-learning; distance education; multimedia education programs; blended learning; bachelor's theses