Předpoklady pro cestovní ruch v mikroregionu Podjavořicko - Vačkář, Petr (2008)
Ve své práci se zabývám rozvojem cestovního ruchu v mikroregionu Podjavořicko. Vysvětluji základní pojmy a definice z této oblasti, dále analyzuji předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu v území Podjavořicka. Na základě zjištěného potenciálu se snažím navrhnout nejlepší způsoby pro jeho využití v duchu udržitelného rozvoje. Součástí práce jsou tabulky a přehledné mapy charakterizující jednotlivé analyzované oblasti důležité pro rozvoj cestovního ruchu.