Analýza rozvoje Letiště Praha Ruzyně se zaměřením na osobní leteckou přepravu - Formánek, Aleš; Jaegerová, Václava; Starka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Tato bakalářská práce předkládá čtenáři pohled na historii osobní letecké dopravy na letišti Praha Ruzyně ve několika časových řezech. Průřezově popisuje historii československé civilní letecké dopravy a zaměřuje se na období výstavby původního "starého" letiště v letech 1933-37, období výstavby "nového" severního terminálu v letech 1957-1972 a proces současného rozšiřování odstartovaný v roce 1995. V každém tomto časovém snímku popisuje důvody rozšíření, způsob a úspěšnost jeho realizace. Popisuje dopady navyšování přepravní kapacity na bezprostřední okolí a otevírání se široké veřejnosti. V závěru se snaží předpovědět budoucí trend rozvoje letiště.
Vedoucí práce: Václava Jaegerová
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: letecká doprava; civilní letectví; public relations; management [obor bakal. práce]; Letiště Praha Ruzyně; bakalářské práce; air transportation; civil aviation; public relations; bachelor's theses