Daňová reforma na Slovensku - Kopáčková, Marina; Dvořák, Pavel, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2008)
Cílem této práce je popsat a zhodnotit daňovou reformu na Slovensku, která vešla v platnost v roce 2004, dle principů optimálního zdanění. Optimální daňový systém by měl v sobě kloubit principy efektivnosti, administrativní jednoduchosti, pružnosti, spravedlnosti a fiskálního výnosu. Cílem daňové reformy na Slovensku bylo zpřehlednit a zjednodušit daňovou legislativu, odstranění zvlaštních režimů a výjimek pro stanovení základu daně, přenesení daňového zatížení s přímých daně na nepřímé, odstranění dvojího zdanění a zavedení rovné daně. V závěru práce jsou odvozena doporučení pro Českou Republiku.
Vedoucí práce: Pavel Dvořák
Obsahuje bibliografii
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: daňové systémy; rovná daň; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tax systems; flat-rate income tax; bachelor's theses