Reformy osobních důchodových daní v EU - Sochová, Jana; Vančurová, Alena, 1957-; Eisenwort, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2008)
Studie se zabývá reformami daňového systému v evropských zemích a možnostmi optimalizace daňového systému. Pomocí komparační analýzy je zkoumání aplikováno na vybrané země Evropské unie, kde v posledních desetiletích převládá trend integrace a sbližování daňových systémů, což je jedním z důvodů výběru zvoleného regionu. Země byly vybrány proto, že představují největší evropské země a nejvýznamnější ekonomiky, a/nebo u nich proběhla významněji daňová reforma. Cílem práce je zatřídění reforem v jednotlivých zemích dle odlišností vyplývajících z jejich historického, ekonomického a institucionálního vývoje, zmapování jejich průběhu a vlivu na strukturu daňového systému. Analýza poskytuje komparativní a ekonomicky orientovaný přehled daňových systémů vybraných evropských zemí a ústí ve formulaci shodných a rozdílných rysů zkoumaných daňových reforem na základě zvolených kritérií.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses