Analýza systému zdravotnictví ve Spolkové republice Německo - Beneda, Tomáš (2009)
Diplomová práce pojednává o systému zdravotnictví ve Spolkové republice Německo se zaměřením na principy organizování zdravotní péče a finanční vztahy. Po krátké charakteristice historického vývoje zdravotnictví na území Německa je provedena stručná analýza příjmové strany systému. Následně je analyzována strana výdajů. V této části jsou představeny jednotlivé segmenty zdravotní péče, forma jejich organizace, způsoby úhrady a vývoj výdajů v letech 1995 až 1997. Nedílnou součástí práce je určení vhodně zvolených konstrukčních prvků v systému zdravotnictví a jejich doporučení pro aplikaci v České republice.