Business environment, cultural characteristics and business practices of the Dutch market, cooperation with CR - Fránová, Alžběta (2009)
V první kapitole popisuji obecné charakteristiky nizozemského trhu z pohledu historické, politické či ekonomické pozice. Ve druhé kapitole se již věnuji konkrétním kulturním specifikům obou zemí (Nizozemska i České republiky) se zaměřením na konflikty v jednáních a kulturních odlišnostech. Poslední kapitola je věnována praktickému příkladu české firmy spolupracující s nizozemskou společností. Dále uvádím bližší nastínění vzniku jejich spolupráce, jak se aktuálně vyvíjí vzájemné partnerství a výhledy do budoucna.