Japonsko a jeho postavení ve světové ekonomice - Čiháková, Romana (2009)
Cílem práce je zhodnotit postavení Japonska ve světové ekonomice se zaměřením na jeho současné postavení. Toto postavení je analyzováno pomocí komparace japonské ekonomiky s ekonomikami USA a EU a to zejména jejich zapojením do mezinárodního obchodu.