Heckscher-Ohlin Model - Theory and Empirical Performance - Ando, Juraj (2009)
Práce se zabývá jedním ze základních stavebních kamenů klasické teorie mezinárodního obchodu - Heckscher-Ohlinovým modelem. Má dvě hlavní části - v části první je model spolu s navazujícími teorémy stručně představen, čemuž následuje diskurz o empirickém testování modelu v odborné literatuře. Část druhá je pak věnována teoretické a empirické analýze teorému vyrovnávání cen výrobních faktorů, který s Heckscher-Ohlinovým schématem úzce souvisí.